Yunus Emre Enstitüsü Yaz Döneminde Yeni Kursiyerlere Kapılarını Açtı

Yazıcı-dostu sürüm

Washington DC Yunus Emre Enstitüsü, üç yıldır sürdürdüğü kurslara artan ilgi ve yoğun katılım sebebiyle yaz dönemi başlangıç kursuyla Türkçe öğrenmeye yeni başlayan 20 öğrenciye daha kapılarını açtı. 

6 Haziran’da Enstitünün Washington DC'deki merkezinde gerçekleşen tanışma toplantısında öğrenciler kurs prosedürleri hakkında bilgi edindi ve ders materyallerini aldı.

Yunus Emre Enstitüsünün 10. yıl dönümü için hazırlanan tanıtım filminin gösterimi ile başlayan programda ayrıca Enstitünün Türkiye'de düzenlediği ve Türk dili ve kültürüyle çok daha kişisel bir deneyime imkân veren Türkçe Yaz Okulu’nun da tanıtımı yapıldı.  

Öğrencilerin bir kısmı Türk ya da Orta Doğu kültürleri ile bağlantı kurmak isterken bazıları mesleki amaçlarla dili öğrenmek, diğerleri ise Türkçeye olan ilgilerinden dolayı kursa katılmak istediklerini belirttiler.

Kursiyerlerden Gazeteci James, daha önce iş amaçlı olarak Türkiye'ye seyahat ettiğini ve tekrar gittiğinde insanlarla rahatça iletişim kurmak istediği için kursa katıldığını belirtti.

12 haftalık program çerçevesinde öğrenciler yoğun şekilde Türkçe ve Türk kültürünü tanıyacaklar. Türkçe öğrenmek isteyenlerle bağ kurmak amacıyla ücretsiz verilen A1.1 başlangıç seviyesinde kursiyerler; dinleme, konuşma, okuma ve yazma yoluyla dilin temellerini öğrenecekler.

Etkili iletişim kurabilmek için Türkçeyi konuşarak öğrenmeyi hedefleyen programı tamamlayan öğrenciler, isterlerse başlangıç eğitiminin ikinci kısmı olan A1.2 seviyesine devam edebilecekler.  Başlangıç eğitiminin her iki seviyesini de bitiren öğrenciler, Türkçe Yeterlilik Sınavına katılıp Türkçelerini belgelendirme imkânına kavuşacaklar.