Yunus Emre Enstitüsü, Kaliforniya Üniversitesinde Türkiye'yi Anlattı

Yazıcı-dostu sürüm

Washington DC Yunus Emre Enstitüsü temsilcileri, Kaliforniya Üniversitesi Irvine Kampüsü'nde düzenlenen "Kültürel Diplomaside Küresel Yaklaşımlar" sempozyumuna katıldı. Uluslararası eğitim haftası kapsamında düzenlenen sempozyuma Türkiye'nin yanı sıra İtalyan Kültür Enstitüsü ve Japon Vakfı da katıldı.

Kültürel diplomasinin önemi ve geleceğinin konuşulduğu programda Washington Ofisi Müdürü Halid Bulut, Türk-Amerikan ilişkilerinde kültürel diplomasi ve Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) önemine dair açıklamalarda bulundu. Enstitünün kültürel diplomasi kapsamında dünya genelinde yaptığı çalışmaların yanı sıra Türkiye'nin son dönemde insani yardım alanında gösterdiği başarılı çalışmalara dair örnekleri katılımcılarla paylaşan Bulut, YEE ile Kaliforniya Üniversitesi arasında gelecek dönemde gerçekleştirilecek kültürel faaliyetlerle Türk kültürünün ABD'nin batı yakasında da tanıtılmasına katkı sağlanacağını belirtti.

Ayrıca, "Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu" programının tanıtıldığı etkinlikte katılımcı öğrencilere Türk kahvesi ve lokumu ikram edildi.