"Çadırdan Saraya Türk Mutfağı" Michigan'da

Yazıcı-dostu sürüm

Washington DC Yunus Emre Enstitüsü ve Michigan State Üniversitesi iş birliği ile Türk mutfağının tanıtım yapıldı.

Michigan State Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan Kellogg Otel ve Konferans Merkezinde, East Lansing-Michigan'da düzenlenen programda davetlilere, Şef Begüm Jariyawiriya tarafından beş tabaklı bir Türk yemeğinin nasıl hazırlanacağına dair bilgiler verildi.

Etkinlik, yaklaşık 1000 yıllık tarihe sahip Türk Mutfağına dair bilgilendirme sunumu ile başladı. Geçmişten günümüze Türk mutfağının gelişimi hakkında bilgilerin aktarıldığı katılımcılara, uskumru dolma ve kuzu tandırın nasıl yapıldığı uygulamalı olarak gösterilirken, yemekleri tatmaları da sağlandı.

Şef Begüm Jariyawiriya, yapmış olduğu sunumun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. Jariyawiriya, günlük hayatta Türk mutfağına ait yemeklerin yapabilmesi için gerekli malzemeler ve tarifler hakkında merak edilenleri cevaplarken, püf noktalarını da katılımcılarla paylaştı.

Türk kültürünü ve tarihini Amerika’da tanıtmak adına faaliyetlerine devam eden Washington DC Yunus Emre Enstitüsü, Türk mutfağının daha geniş kitlelere ulaşabilmesi adına benzer etkinlikler düzenlemeye devam edecek.