Washington'da Türk Kahvesi Saati

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, güz döneminin ilk “Kahve Saati” etkinliğini gerçekleştirdi.

Enstitünün davetlilere yoğun bir günün ardından Türk kahvesi ile rahat bir sohbet ortamı sağlamak amacıyla düzenlediği programda yeni arkadaşlıkların kurulmasına imkân sağlamak amacıyla katılımcı sayıları da sınırlı tutuluyor.

Dört bölüme ayrılan Türk Kahvesi Saatinde kahvenin Türk kültüründeki önemine dikkat çekilerek Türk kahvesinin tarihi ve Türk kültüründeki yeri hakkında bilgi alan davetliler, programın ikinci bölümünde mutfağa geçip geleneksel cezveleri kullanarak hakiki kahve pişirmeyi öğreniyorlar. Kahve pişirme sırasında sohbet etme fırsatı elde eden misafirler yeni kurdukları arkadaşlıkları kahvenin 40 yıllık hatırıyla pekiştirirken polaroid fotoğrafla da günün hatırasını perçinlemiş oluyorlar.

Enstitü çalışanı Jocelyne, etkinlikte misafirleri karşılayarak kendine has şekli sayesinde cezveyle nasıl mükemmel kahve yapıldığını anlattı. Jocelyne daha sonra geleneksel bakır kumlu kahve pişirme makinesi üzerinde nasıl kahve pişirildiği uygulamalı olarak gösterdi. Jocelyne ve Casey Kim, misafirlerin her birinin kendi kahvelerini pişirmelerine yardımcı oldular. Lokum eşliğinde kahvelerini yudumlayan misafirler yoğun bir günün sonunda programı, personeli ve eğlenceli birlikteliği çok keyifli bulduklarını dile getirdi.