Washington’da Kış Dönemi Kursları Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Washington Yunus Emre Enstitüsü, A1.1 Türkçe kursuna yeni kaydolan öğrencileri ağırladı. 9 Eylül’de gerçekleşen oryantasyon programı için Enstitünün Washington DC'deki merkezinde bir araya gelen öğrenciler dönem boyunca yaşayacakları Türkçe deneyimi hakkında bilgi aldılar. Kurs oryantasyonu Yunus Emre Enstitüsünü tanıtan ve Enstitünün 10. yılını kutlayan bir video gösterimiyle başladı.

Ders kitaplarını ve ders programını teslim alan öğrenciler, Türk kahvelerini yudumlarken kurstan beklentilerini de aktardılar. Türkçeyi öğrenme ve Türk kültürüyle yakınlaşma konusunda farklı nedenleri olduğunu açıklayan öğrencilerden biri Türk olan annesinin küçükken ona Türkçe öğretmeye çalıştığından bahsederek bu yıl ailesini Türkiye'de ziyaret ettiğini ve onlarla daha kolay iletişim kurmak istediğini dile getirdi. Diğer öğrenciler de Türk arkadaş ya da iş arkadaşlarıyla daha kişisel iletişimde bulunmak istediklerini ifade ettiler.

Katılımcılara Enstitünün Türkiye'de ücretsiz düzenlediği ve Türk kültürünün daha yakından tanıma imkânı veren yaz programı hakkında da bilgiler verildi. 13 hafta sürecek derslerde öğrenciler hem Türkçenin hem de Türk kültürünün temellerini öğrenme fırsatı elde edecekler. Bu kuru tamamladıktan sonra öğrenciler A1.2 kursuna kaydolarak Türkçe yeteneklerini daha da geliştirebilecekler. Tüm A1 müfredatını tamamlayan öğrenciler, seviyelerini belgelendirmek için Türkçe Yeterlilik Sınavı da katılma hakkı elde edecekler.

Ayrıca bir kültürü doğru kaynaklardan öğrenerek etkileşimde bulunmanın en etkili yolunun dil öğrenmek olduğuna inanan Yunus Emre Enstitüsü, Washington’da A1.1 ve A1.2 kurslarını herkes tarafından ulaşılabilir olması açısından ücretsiz olarak gerçekleştiriyor.

Bugüne kadar 500’den fazla kişinin Türkçe öğrendiği Washington Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe öğrenmeyi ya da Türkçe eğitiminizi devam ettirmeyi istiyorsanız washingtondc@yee.org.tr adresine bir e-posta gönderebilirsiniz.