Türk Sineması Gecesi: "Son Mektup"

Yazıcı-dostu sürüm

Washington Yunus Emre Enstitüsü her ay düzenlediği "Türk Sineması Gecesi" etkinliğinde bu hafta yönetmenliğini Özhan Eren'in yaptığı "Son Mektup" filmini seyircilerin beğenisine sundu. Enstitü her ay Türkiye'yi yakından tanımak isteyenlere Türk sanat ve kültürünün farklı özelliklerini yansıtan yeni bir film gösterimi düzenliyor.

Son Mektup filminin konusunu olan Çanakkale'nin ve Gelibolu'da yaşananlar hakkında bilgi alan katılımcılar konuşmaların ardından 1915 yılındaki İstanbul'a doğru zaman yolculuğuna çıktılar.

Birinci Dünya Savaşı sırasında İngilizlere karşı Osmanlı adına savaşan Yüzbaşı Salih Ekrem adında bir pilotun hikayesini anlatan film izleyicilerden tam not aldı. Birçok misafir daha önceden Gelibolu'yu duyduklarını ama izlediklerinin kendilerini şaşırttığını dile getirdi. Daha önce Gelibolu ve İstanbul'u ziyaret eden bir seyirci bölge hakkında izlenimlerini paylaştı. Türk olan bir diğer misafir, Türklerin popüler kültürde, bayramlarda ve şarkılarda bu günü nasıl hatırladığı hakkında düşüncelerini dile getirdi.