“Çanakkale Zaferi” ABD’de Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Washington Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Amerika Birleşik Devletleri’de “Çanakkale Zaferi” anısına etkinlik düzenledi. Virginia eyaletindeki Tyson's Corner Center'da gerçekleştirilen etkinlik ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Bölgenin en büyük alışveriş merkezlerinden Tyson's Corner Center'da açılan stantta sergilenmek üzere, siperden çıkan bir Türk askerinin yaralı ANZAK subayını kucaklayarak kendi siperine bırakmasını tasvir eden pano hazırlandı. Çanakkale Savaşı’nın önemli simgelerinden biri olan tasvir, Türkiye haritası ile birlikte sergilendi. Panodaki Türkiye haritası üzerine onlarca etiket yapıştıran ziyaretçiler, YEE yetkililerinden Çanakkale Zaferi ile ilgili bilgi de aldı. Özellikle çocukların ilgisini çeken pano önünde çok sayıda katılımcı hatıra fotoğrafı çektirdi.  

Etkinliği değerlendiren Washington DC YEE Müdürü Halid Bulut, Çanakkale Zaferi'ni Amerikalılara anlatırken Türkiye'nin tarihi değerlerinin tanıtımına katkı da sunan organizasyonun oldukça etkili olduğunu dile getirdi. Bulut, "Bu tür kültürel etkinliklerimiz Türkiye hakkında doğru bilgi sahibi olmak isteyen Amerikalılar tarafından oldukça beğeni topluyor" ifadelerini kullandı.