Boston Latin School Öğrencileri Hacivat Karagöz İle Tanıştı

Yazıcı-dostu sürüm

"Boston Latin School" Öğrencileri Hacivat Karagöz İle Tanıştı

Yunus Emre Enstitüsü Washington DC ve Türkiye Cumhuriyeti Boston Başkonsolosluğu iş birliği ile 9 Nisan 2018 Pazartesi günü Boston şehrinde yer alan Boston Latin okulunda Türk kültürünün en önemli ögelerinden olan Hacivat Karagöz kukla gösterisi gerçekleştirildi.

Amerikan toplumunda Türk kültürü ve tarihinin en önemli ögelerinden biri olan Hacivat ve Karagöz karakterleri aracılığı ile ülkemizin değerlerini tanıtmak adına gerçekleştirilen programa, Boston Latin School Tarih Bölümü Program Koordinatörü Öğretim Görevlisi Thomas Kennelly’nin yanı sıra Boston Başkonsolosu Ömür Budak da katıldı.

Boston şehrinde kurulu olan ve Amerika Birleşik Devletlerinin en eski devlet okulu olan Boston Latin School öğrencileri, gerçekleştirilen program sayesinde Türk kültürü ve tarihine dair bilgi edindi. Program 10. sınıfta öğrenimlerine devam eden 90 öğrenciye yönelik olarak, Tarih dersi kapsamında gerçekleştirildi.

Hacivat Karagöz karakterlerinin tarihi ve Türk kültürüne olan katkılarını kapsayan 15 dakikalık sunumun ardından gerçekleştirilen gösteriyi keyifle takip eden katılımcılar, karakterlerin yanı sıra Türk kültürü ve tarihi hakkında merak ettikleri sorulara da cevap buldular.