Amerikalı Öğrenciler Hacivat Karagöz ile Tanıştı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Washington DC. tarafından organize edilen program ile Washington DC’deki 3 ilkokulda yaklaşık 300 öğrencinin katıldığı Hacivat Karagöz kukla gösterisi düzenlendi.

New York şehrinde kurulu Turkish American Arts Society of New York üyeleri tarafından gerçekleştirilen gösterilerde Karagöz, Hacivat, Bebe Ruhi gibi karakterler canlandırıldı. Thomson Elemantary School, HD Cooke Elemantary School öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen programda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı kutlandı, program süresince çocuklara 23 Nisan Bayramı hakkında bilgi verildi.

Türk kültürünün en önemli değerlerinden biri olan ve yaklaşık 700 yıllık bir geçmişi ile Unesco Somut Olmayan Kültürel Miras listesinde yer alan Hacivat ve Karagöz karakterleri kültürel diplomasi kapsamında Dünyada tanıtılmaya devam ediyor.

Program hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan  Washington Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Halid Bulut; “Kültürümüzün en renkli karakterlerinden olan Hacivat ve Karagöz Amerikanın başkentinde ilkokul öğrencileri ile buluştu, 23 Nisan Çocuk bayramının ruhuna uygun olarak barışın ve iyiliğin en güçlü temsilcileri olan Hacivat ve Karagöz Türk kültürünü Amerikalı çocuklara anlattı. Yunus Emre Enstitüsü olarak kültürümüzün en önemli değerlerini Kültürel Diplomasi çatısı altında her yaştan insana doğru bir şekilde anlatmak için çalışmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.